Loader

Meer Over Kiran

Ik ben altijd al een sportief kind geweest, een actief mannetje wat graag buiten speelde en in beweging was. En dat is precies het leven wat ik vandaag leef. Hoe mooi is dat. Dat actieve buitenjochie van vroeger is er nog steeds. Nog steeds veel buitenspelen met leuk speelgoed. Van huis uit groeide ik op met een voetbalvader. En zoals dat gaat ging ik ook op voetbal. In Almere met allemaal kids op een kluitje achter de bal aan rennen. Ik geloof niet dat mijn talenten daar lagen, maar ik vond het heerlijk. Beetje buiten rondrennen met een bal. Mooi toch! Ik was altijd buiten te vinden. Hutten bouwen en avonturen beleven.

In de zomer dat ik 7 jaar werd verhuisde ik met m’n ouders en zusje naar Bonaire. Omdat ik daar alleen de ochtenden naar school ging had ik hele middagen de tijd om lekker buiten te zijn. Mijn vader begon op een voetbalveldje voetbaltraining te geven aan kinderen. Natuurlijk deed ik ook mee. En verder allerlei sporten gedaan daar. O ja, en natuurlijk weer hutten bouwen en avonturen beleven. Voor mij was Bonaire geweldig! Het laatste jaar op Bonaire ben ik gaan windsurfen. Vanaf het eerste moment op m’n 9e, dat ik op een plank stond was ik verkocht. M’n moeder haalde mij en m’n zusje op uit school, bakje warm eten op de achterbank van de auto en pas als m’n bakje leeg was mocht ik het water op. Tja en dan gaat het snel hoor, iedere middag op het water. M’n eerste wedstrijdje was de Regatta op Bonaire. Gijpen of overstag kon ik nog niet. Gewoon afstappen en je plank om de boei heen trekken en snel weer verder. Door naar de lokale helden te kijken heb ik echt veel geleerd. En al snel had ik een setje. Voor die plank heb ik heel wat uurtjes het strandje moeten harken om ook mee te betalen en m’n eerste zeiltje was een 2.7. Een zakdoekje was het, maar wat voelde ik me stoer!

Toen ik in 2004 weer naar Nederland verhuisde ben ik bij Almere Centraal terecht gekomen. Man wat was het koud om hier te surfen. Ik denk dat de hele voorraad douchemuntjes er wel door heen ging om weer warm te worden. Eenmaal gewend aan de kou ging het snel. Via Young Guns van Neil Pride mocht ik een board uitzoeken en ik had een 2e hands zeil. Zo vaak als het kon was ik op het water te vinden. Schatten van ouders heb ik, ze reden echt het hele land door voor me. Alle test events gingen we af. Zo kon ik met allerlei planken en zeilen varen. Tot ik Bert tegen kwam en ik voor Gaastra en Tabou mocht varen. Dat was echt een droom die uitkwam. Ook deed ik mee met de Techno wedstrijdjes. En zo werd ik steeds beter en ging het hard.

Ik mocht naar de jeugd Olympische Spelen en op m’n 15e naar de ISAF. Niet veel later maakte ik de overstap naar de RSX en won ik m’n eerste wedstrijd bij de grote mannen. De Sophia Trofee in Palma. Als klein ventje heb ik altijd gedroomd om een keer de beste windsurfer van de wereld te worden. Maar ja, een droom zonder plan leidt nergens toe. Dus ben ik bij de deur gaan rammelen van Aeron en Dorian. Alleen met deze twee mannen kon mijn droom uitkomen. In september was het zover en mocht ik op proef 2 weken mee trainen. En nu zijn we alweer jaren verder en kan ik zeggen dat mijn droom is uitgekomen; in 2019 werd ik Wereld Kampioen en Europees Kampioen.

Nu, de volgende mooie droom: naar de Spelen. Ook hier geldt weer een droom is niets zonder een plan! Ik gunde het Dor maar meer nog gun ik het dat kleine buitenspeel jochie om op het hoogste niveau te laten zien wat er mogelijk is als je blijft dromen en blijft werken aan je droom. Tokyo here I come!

Volg Kiran’s Avontuur Online!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Kiran zijn avontuur!

  Kiran & Dutch Wavemakers

  The Dutch Wavemaker program builds a community of young water & energy ambassadors with a range of partners. These ambassadors – the Dutch and international Wavemakers – are specially trained water sport talents and students who study water and energy-related topics at Dutch institutes for higher education.

  They are especially capable of reaching a new generation and making them enthusiastic for topics and questions in the area of water and energy, both in the Netherlands and abroad. Surrounding their activities, new networks emerge.

  Businesses, governments and sports related organizations work together to elevate and share water awareness and knowledge on water management and environment.

  Mijn Partners maken mijn succes en de drinkwater projecten mogelijk

  982

  Drinkwater Projecten

  284

  Projecten Gefinancierd

  13

  Steden

  Favoriete Eten

  Oven roast met zoete aardappel en groente
  Pasta pesto
  Vegetarische Thai curry
  Surinaamse bami

  Favoriete Muziek

  In The Air - L.A.B.
  Scars - Snelle
  Surface - Etta Bond ft A2
  Dream Girl - Ivy Sole

  Favoriete Film

  Frontier
  Prison Break
  Bad Boys
  The Last Kingdom

  Recente Artikelen

  Aanmelden Als Partner?

  Neem Contact met ons op